Παιδιά και διατροφή: Πότε μπορούμε να στραφούμε στα συμπληρώματα διατροφής;

Παιδιά και διατροφή: Πότε μπορούμε να στραφούμε στα συμπληρώματα διατροφής;

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για τη σωστή και ισορροπημένη ανάπτυξη των μικρών μας και φυσικά το μεγαλύτερο άγχος για εμάς τις μανούλες.

Στην τηλεόραση βλέπουμε διαφημίσεις, ειδικούς διατροφολόγους και παιδίατρους να αναφέρονται σε παιδικά συμπληρώματα διατροφής και αναρωτιόμαστε αν είναι όντως απαραίτητο να δώσουμε κι εμείς στα παιδιά μας.

Η αλήθεια είναι πως τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένα «θαυματουργό» βοήθημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν εξολοκλήρου την απουσία μίας τροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα όσπρια, ούτε να ισορροπήσουν μία ανθυγιεινή ή ελλειμματική διατροφή.

Ωστόσο, παρακάτω ακολουθούν τέσσερις περιπτώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στην καθημερινότητα του παιδιού σου, τα γευστικά και θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής ALTION Kids, αφού πρώτα συμβουλευτείς και την άποψη του παιδιάτρου. Τα λαχταριστά ζελεδάκια είναι κατάλληλα για παιδιά από τριών ετών και πάνω, δεν έχουν συντηρητικά ή τεχνητά χρώματα, δεν περιέχουν γλουτένη, ούτε λακτόζη καθώς επίσης δεν περιέχουν ζελατίνη ζωικής προέλευσης.

ALTION

Είναι επιλεκτικό με το φαγητό του

Υπάρχουν παιδιά τα οποία είναι πολύ δύσκολα με το φαγητό τους. Οι τροφές που πραγματικά απολαμβάνουν είναι ελάχιστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου που χρειάζονται ή να μην καταναλώνουν τροφές που βοηθάνε στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Στο σημείο αυτό έρχεται να βοηθήσει το ALTION Kids Vitamin C, το ζελεδάκι με γεύση κεράσι, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C από τους καρπούς του φυτού ασερόλα. Βοηθάει στη μεγαλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

ALTION2

Παραπονιέται πως είναι κουρασμένο

Αν ξαφνικά το μικρούλι σου έχει αρχίσει να παραπονιέται όλο και συχνότερα πως νιώθει κουρασμένο, πιθανότατα δεν τρέφεται σωστά, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα το κάνουν να μπορεί να αντεπεξέλθει με ευκολία στη μέρα του, χωρίς να νιώθει εξαντλημένο. Δύο ζελεδάκια με γεύση κεράσι ή πορτοκάλι, ALTION Kids Polyvitamins, διαθέτουν ένα πλήρες σύμπλεγμα βιταμινών B που θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και στην παραγωγή επιπλέον ενέργειας.

ALTION3

Μελετά πολλές ώρες

Αν το αγγελούδι σου είναι ένας άριστος μαθητής, πάει να πει πως μελετάει πολλές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση το μυαλό του ίσως κουράζεται παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε. Τα ζελεδάκια με γεύση λεμόνι ALTION Kids IQ, είναι η καταλληλότερη προσθήκη, αφού περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες B5, B6, ψευδάργυρο και φυτικής προέλευσης Ω3 λιπαρά οξέα από λιναρόσπορο που συμβάλλουν στη νοητική επίδοση και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος του παιδιού. Εξίσου βοηθητικό θα μπορούσε να είναι και για ένα παιδί που απασχολείται με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες.

ALTION4

Αρρώστησε στο σχολείο

Πολύ συχνά, όταν τα μικρά μας αρρωσταίνουν χάνουν την όρεξη που έχουν για το φαγητό. Αυτό, όπως είναι λογικό, μας κάνει να ανησυχούμε ότι σε μία «δύσκολη» στιγμή για τον οργανισμό του δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναρρώσει. Επιλέγοντας το ALTION Kids Probiotics, που περιλαμβάνει 500 εκατ. προβιοτικά, θα είσαι σίγουρη ότι έχεις εξασφαλίσει ένα «σύμμαχο» για το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Σκέψου πόσο ευεργετικό θα είναι για τον οργανισμό του, όσο το μικρούλι σου θα λαμβάνει αντιβιοτικά που μπορεί να διαταράσσουν την εντερική του χλωρίδα.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 98168/31-10-2017
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97664/30-10-2017
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97666/30-10-2017
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 97665/30-10-2017

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας στον ΕΟΦ.
***VI-80503-ALTION-12/2018

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr