Πώς τα προβιοτικά μάς «θωρακίζουν» από τις ιώσεις;

Πώς τα προβιοτικά μάς «θωρακίζουν» από τις ιώσεις;

Βρισκόμαστε αισίως στην «καρδιά» του χειμώνα και οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν παρά να ανυπομονούν για την έλευση των γιορτών, την ευχάριστη αυτή περίοδο του χρόνου, όπου επιτέλους έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την άλλη βέβαια, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερο, δεν είναι διόλου απίθανο να μας πιάσει απροετοίμαστους κάποια εποχική ίωση και να πάνε τελικά στράφι όλα τα γιορτινά σχέδια για τις ημέρες των Χριστουγέννων.


Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να λάβουμε τα ανάλογα μέτρα και να προφυλάξουμε την υγεία μας με κάθε τρόπο. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Εστιάζοντας με τη βοήθεια του καινοτόμου συμπληρώματος διατροφής ALTION Winter®, στην προστασία του βασικότερου οργάνου της άμυνας του οργανισμού μας, το οποίο δεν είναι άλλο από το έντερο!


Η «φαρέτρα» του ανοσοποιητικού


Αν μπορούσαμε να παρομοιώσουμε με κάτι το έντερό μας, αυτό θα ήταν αναμφίβολα μία… φαρέτρα. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούν πως το έντερο είναι ένα ζωτικό όργανό άμεσα συνδεδεμένο με το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, στην πραγματικότητα όμως ακόμη σημαντικότερη είναι και η λειτουργία του για την προστασία του οργανισμού από πιθανούς εισβολείς. Στο σημείο αυτό, άλλωστε, «κατοικεί» το 80% των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η χλωρίδα που προϋπάρχει στο έντερο είναι ο «στρατός» με τον οποίο το έντερό μας μάχεται ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς που απειλούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του και αυτόν έρχονται να ενισχύσουν και τα προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί φιλικοί προς τον οργανισμό μας, οι οποίοι ενισχύουν τόσο τα όργανα αυτού, όσο και τις λειτουργίες του.


Πώς ακριβώς λειτουργεί;


Το βασικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο οργανισμός, είναι το γεγονός πως δεν είναι σε θέση να παράγει από μόνος του βακτήρια τα οποία του είναι ωφέλιμα. Η ανισορροπία που μπορεί να προκύψει σε βάθος χρόνου στη χλωρίδα του εντέρου εξαιτίας μίας ανθυγιεινής διατροφής, είναι και ο κυριότερος λόγος που η δράση του ανοσοποιητικού σταδιακά εξασθενεί, χωρίς να είσαι σε θέση να διαφυλάξει την υγεία του. Ακριβώς εδώ έρχεται να δώσει λύση το ALTION Winter®, περιλαμβάνοντας στη σύστασή του ισχυρά προβιοτικά των οικογενειών Lacotbacillus και Bifidobacterium, τα οποία έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη δράση της φυσικής χλωρίδας του εντέρου μας. Ένα φακελάκι ημερησίως, διαλυμένο σε χυμό, γάλα ή γιαούρτι, είναι η απαραίτητη δόση, η οποία σε συνδυασμό με ένα χορταστικό γεύμα υψηλής θρεπτικής αξίας, είναι βέβαιο πως θα σας εξασφαλίσει την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και συνεπώς την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες και η υψηλή περιεκτικότητα που διαθέτει σε βιταμίνη C, θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη δράση του ανοσοποιητικού σας.

Σε κάθε περίπτωση, όσο ισχυρή και αν είναι η δράση του ALTION Winter®, το ιδανικότερο είναι να ακολουθείται από μία διατροφή που θα βοηθάει επιπλέον την υγεία του εντέρου. Με άλλα λόγια, τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση και περιλαμβάνουν στη σύστασή τους «καλά» βακτήρια, όπως το γιαούρτι, το τουρσί, το ψωμί με προζύμι και ορισμένα τυριά, πχ. η gouda, η μοτσαρέλα και το ροκφόρ, είναι τα φυσικά προβιοτικά που ιδανικό θα ήταν να συμπεριλαμβάνονται στα γεύματά μας.


*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ.: 45908/25-4-2018


Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90476-ALTION-12/2019