Και όμως είναι αλήθεια: Το γερό ανοσοποιητικό «περνά» από… το έντερο!

Και όμως είναι αλήθεια: Το γερό ανοσοποιητικό «περνά» από… το έντερο!

Είναι γεγονός πως ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας εκείνος που οι εποχικές ιώσεις και τα κρυολογήματα βρίσκονται κυριολεκτικά σε έξαρση.

Με τη θερμοκρασία να «πέφτει» κάθε μέρα όλο και περισσότερο και τις προσκλήσεις για φιλικές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους να αυξάνονται όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων, είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε… κρεβατωμένοι από κάποια ασθένεια πριν καν το καταλάβουμε.


Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τη δεδομένη περίοδο όλο και περισσότερος κόσμος αναζητεί φυσικούς και οικονομικούς τρόπους να προφυλάξει όσο καλύτερα μπορεί την υγεία του από τους παθογόνους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. «Παραδοσιακές» μέθοδοι όπως τα ζεστά ροφήματα, τα μάλλινα ρούχα και το τακτικό πλύσιμο των χεριών, είναι μόνο μερικές από τις λύσεις στις οποίες προστρέχουν οι περισσότεροι, χωρίς όμως να περιμένουν σίγουρα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτό που ίσως παραβλέπουν και θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο, είναι πως στην πραγματικότητα η υγεία του οργανισμού είναι κάτι που μόνο το… έντερό μας μπορεί να ελέγξει. Ακριβώς για αυτό, είναι το λιγότερο αναγκαίο να διαμορφώσουμε μία διατροφή που θα ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, καθώς και να επενδύσουμε σε φυσικούς «συμμάχους» που διαφυλάσσοντας την υγεία του, θα προστατεύουν και το σύνολο του οργανισμού μας.


Ένας… στρατός βακτηρίων


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ποσοστό του 80% των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στην περιοχή του εντέρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οποιαδήποτε γαστρεντερική διαταραχή, να επηρεάζει άμεσα και τις επιδόσεις της άμυνας μας. Για να διατηρήσουμε, λοιπόν, την ισορροπία του εντέρου μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε σταθερά τα ποσοστά των «καλών» βακτηρίων που «κατοικούν» σε αυτό, λαμβάνοντας κάποιο κλινικά ελεγμένο συμπλήρωμα διατροφής, όπως το ALTION Winter® . Πιο συγκεκριμένα, στο έντερό μας προϋπάρχουν πάνω από 100 τρισεκατομμύρια φιλικά βακτήρια, τα οποία αποτελούν την εντερική χλωρίδα και συντελούν διαδικασίες απαραίτητες για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού. Μία από αυτές είναι η προστασία της υγείας μας από ξένους εισβολείς, τους οποίους ο «στρατός» των λεγόμενων «καλών» βακτηρίων μπορεί και απομακρύνει ή καταστρέφει.


Ο πολυσήμαντος ρόλος των προβιοτικών


Τι συμβαίνει όμως, όταν η δυναμική των ωφέλιμων βακτηρίων είναι μικρότερη και αυτή των «κακών» υπερτερεί; Tότε οι πιθανότητες να εκδηλώσουμε κάποια ασθένεια είναι εξαιρετικά υψηλές. Ευτυχώς, στο παραπάνω πρόβλημα έρχονται να δώσουν λύση τα προβιοτικά, δηλαδή οι μη επίκτητοι ευεργετικοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε διάφορες τροφές οι οποίες έχουν υποστεί ζύμωση, όπως είναι το γιαούρτι, το γάλα, ορισμένα είδη τυριών, οι πίκλες, η μαύρη σοκολάτα και το ξινολάχανο, καθώς και σε συμπληρώματα διατροφής. «Οικογένειες» προβιοτικών όπως είναι η Lacotbacillus και η Bifidobacterium, έχουν τη δυνατότητα να εκκρίνουν γαλακτικό οξύ, αποτρέποντας έτσι την εγκατάσταση των παθογόνων μικροοργανισμών στο έντερό και διατηρώντας την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας σταθερή. Ταυτόχρονα, παράγουν αναγκαία για τον οργανισμό αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την επιπλέον απορρόφηση βιταμινών, αμινοξέων και μετάλλων από τον οργανισμό.


Ένας «σύμμαχος» με το γεύμα σας

Μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις βακτηριακές συνθήκες του εντέρου μας, είναι αφενός οι ανθυγιεινές συνήθειες που περιλαμβάνουν επεξεργασμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σάκχαρα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Σε κάθε περίπτωση, ένα φακελάκι ημερησίως από το καινοτόμο ALTION Winter®, διαλυμένο σε γιαούρτι, νερό ή άλλο κρύο ή χλιαρό υγρό όπως ο χυμός ή το γάλα, είναι το ιδανικότερο συνοδευτικό για το γεύμα σας, το οποίο όχι μόνο θα ενισχύσει την εντερική χλωρίδα του οργανισμού με τον πιο φυσικό τρόπο, αλλά θα στηρίξει επιπλέον το ανοσοποιητικό με απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C.


Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία μας. Διαμορφώνοντας ένα διαιατολόγιο «πλούσιας» θρεπτικής αξίας, απαλλάσσοντας τον οργανισμό σας από βλαβερές συνήθειες που δυσχεραίνουν τη βέλτιστη λειτουργία του και εντάσσοντας στην καθημερινότητα «συμμάχους» του εντέρου, όπως το ALTION Winter®, είναι βέβαιο πως ακόμη και υπό αντίξοοες καιρικές συνθήκες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα!


*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ. : 45908/25-4-2018


Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90469-ALTION-12/2019