Λοιμώξεις αναπνευστικού: Μπορεί ένα συμπλήρωμα διατροφής να μας προστατεύσει;

Λοιμώξεις αναπνευστικού: Μπορεί ένα συμπλήρωμα διατροφής να μας προστατεύσει;

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.Και μπορεί να σκεφτόμαστε αυτόματα το κρυολόγημα, όμως ο όρος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, και μπορεί να αναφέρεται ακόμη και στην πνευμονία.

Πιο συγκεκριμένα, οι λοιμώξεις χωρίζονται σε αυτές που αφορούν στο ανώτερο αναπνευστικό και στο κατώτερο αναπνευστικό. Οι πρώτες συνήθως επηρεάζουν τον φάρυγγα, τον λάρυγγα, τις αμυγδαλές, την τραχεία, προκαλώντας τις αντίστοιχες παθήσεις. Συχνά ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η γρίπη, η ιγμορίτιδα, η ωτίτιδα και η λοιμώδης μονοπυρήνωση.

Οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, θεωρούνται πιο σοβαρές, καθώς επηρεάζουν τους πνεύμονες. Συνήθως οφείλονται σε μικρόβια και όχι σε ιούς και για αυτό απαιτούν νοσοκομειακή νοσηλεία.

Φυσικά, ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν μπορεί να μας προστατεύσεις από τις ιογενείς λοιμώξεις που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τον οργανισμό μας. Παρόλα αυτά, μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας και να αποφύγουμε τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, όπως η γρίπη που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο κάθε χρόνο.

Το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε τους χειμερινούς μήνες, που σημειώνεται έξαρση της γρίπης. Συνδυάζοντάς το πάντα με μία ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς και να αποφύγουμε τις ιώσεις.

Πριν επιλέξουμε ένα συμπλήρωμα, είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ουσίες που περιέχει. Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν ότι η βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, όμως δεν γνωρίζουν την ευεργετική δράση των προβιοτικών. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Ότι τα προβιοτικά είναι ο νέος μας σύμμαχος για τη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Και αυτό διότι το έντερο, με τα πολυάριθμα προβιοτικά στελέχη λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας ενάντια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Έτσι, αποτελεί το βασικό όργανο θωράκισης του ανοσοποιητικού.

Για αυτό πρέπει να φροντίζουμε για την καλή λειτουργεία του, λαμβάνοντας καινοτόμα συμπληρώματα, όπως το ALTION Winter*, που είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των τριών ετών. Δρα μειώνοντας αποδεδειγμένα την εμφάνιση και συχνότητα διάρκειας των λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα των αντισωμάτων.

Είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος Οι δράσεις του μείγματος προβιοτικών - πρεβιοτικών (Probiokid®), που περιέχει αποδεικνύονται από έξι κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 1.317 άτομα (ενήλικες και παιδιά).

Φροντίστε, λοιπόν, καθημερινά την άμυνα του οργανισμού για να μείνετε μακριά από ιώσεις φέτος τον Χειμώνα. Ένα φακελάκι την ημέρα αρκεί! Μπορεί να καταναλωθεί με γαλακτοκομικά, όπως γάλα ή γιαούρτι, ή να διαλυθεί σε νερό ή άλλο κρύο ή χλιαρό υγρό. Επιπλέον, έχει άρωμα βανίλια και είναι προτιμότερο να το καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 45908/25-4-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

***VI-80498-ALTION-12/2018